I klippet får du höra gymnasiechef Staffan Hörnberg svara på uppgifterna som SVT Örebro har fått. Foto: Leonora Toplica/SVT

Gymnasiechefen: ”Vi har inte haft någon kännedom alls om det här”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Lindeskolan fick kännedom om nollningen som inträffade i höstas mot förstaårselever på idrottscollege, gjorde man en polisanmälan och elever stängdes av. Men enligt gymnasiechefen Staffan Hörnberg så vet varken han eller personalen att nollning pågått på skolan överhuvudtaget.

– Vi har inte haft någon kännedom alls om det här.

Gymnasiechefen Staffan Hörnberg fick 2013 sparken som rektor på Lundsberg, en internatskola som uppmärksammades för bland annat en nollning där två elever dömdes för vållande till kroppskada i samband med en så kallad ”strykjärnsnollning”.

Med tanke på din bakgrund, borde inte du ha koll på om det sker nollning på denna skola?

Nollningen på Lindeskolan

– Absolut, men vi gör vad vi kan. Men i min övergripande funktion som gymnasiechef så jobbar jag nära rektorer, enhetschefer på idrottscollege och jag känner att vi lägger ner tid på att vara tydliga med våra ungdomar om att vi inte tolererar nollningar. Så det här kommer som en blixt från klarblå himmel. Jag ser ytterst allvarligt på det här, säger han.

I klippet får du höra gymnasiechefen svara på de uppgifter om att personal har vetat om nollningen på Lindeskolan och hur de gick till väga när de fick reda på problemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nollningen på Lindeskolan

Mer i ämnet