Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mokhtar Bennis, gymnasiechef i Örebro, konstaterar att vissa elever trots sommarskola kommer att behöva fortsätta ta igen sådant de missat under den kommande höstterminen. Foto: SVT

Godkänt av FHM – gymnasieskolorna startar med alla elever på plats

Uppdaterad
Publicerad

När hösten drar igång på Örebros gymnasieskolor så är det med alla elever på plats i lokalerna, det skriver Örebro kommun i ett pressmeddelande. Samtidigt vädjar man till elever i åldrarna 16-18 att vaccinera sig så snart tillfälle ges.

Det är folkhälsomyndigheten som gett klartecken för undervisning på plats i landets gymnasieskolor. Något som välkomnas av Örebros gymnasiechef Mokhtar Bennis:

”För första gången på 1,5 år kommer vi nu kunna samlas igen i skolorna med undervisning på plats till största delen, och det känns förstås bra. Men pandemin är inte över och det kommer vara fortsatt viktigt att vi alla, gör det vi kan, för att förhindra och förebygga smittspridning” skriver han i ett pressmeddelande.


Uppmanas till vaccination

På skolorna kommer man nu vidta flera åtgärder för att minska smittspridningen. Bland annat kommer man att anpassa schemaläggning av luncher och lektioner för att minska risken för trängsel. Elever och lärare som upplever symptom på covid-19 uppmanas liksom tidigare att stanna hemma vid minsta tecken.

Samtidigt vädjar gymnasiechefen till alla elever att ta chansen och vaccinera sig så snart som möjligt.

När nu erbjudandet om vaccin kommer även till 16–18-åringar hoppas jag att alla våra elever tar chansen och vaccinerar sig. Det är en av många pusselbitar som kan bidra till att vi kan starta hösten på ett tryggt och omtänksamt sätt för alla” skriver Mokhtar Bennis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet