”Jag vill be för Sverige”, avslutar Raoul Blasi sin text med.

Här är italienska brandflygarens hyllning till Örebro

Publicerad

Besättningen på de italienska brandflygen har kärleksbombats på sociala medier för sitt släckningsarbete i Sverige. Och kärleken verkar vara besvarad. I ett långt inlägg på facebook riktar en i besättningen ett stort tack till bemötandet han fått i Örebro och på andra platser i Sverige.

Det är den italienska branflygaren Raoul Blasi som riktar ett stort tack till Sverige. Blasi har precis kommit hem till Italien igen efter att ha nått den maximala mängd flygtid som gäller.

”Jag är trött och flyger tillbaka till min familj som jag lämnade i södra italien. Jag är mycket hedrad att jag hade möjlighet att vara en del av detta uppdrag och göra mitt jobb här i Sverige. Mitt personliga tack går till all svensk personal från MSB, brandkår och flygplatsen som var en utmärkt värd under hela den tid vi spenderade på Örebro flygplats. Man ska vara väldigt stolt över vad de har gjort”, skriver Raoul Blasi på facebook.

Hyllar medborgarna

Inlägget har delats av väldigt många människor. I inlägget riktar Blasi också ett stort tack för den gästvänlighet han känt i Örebro där hans bas var.

”Mitt största tack går till det fantastiska svenska folket som kunde låta oss känna en varm uppskattning för den hjälp vi erbjöd dem. Vi fick det bästa bemötande vi kunde tänka oss och det bästa stöd som behövs, speciellt från vanliga människor, som Örebros medborgare och människor från sociala medier”, skriver han vidare.

”Ska be för Sverige”

I Raoul Blasis känslosamma kärleksförklaring till Sverige tänker han nu be för Sverige hemifrån.

”Jag ska be för att Sverige ska vara ur denna kritiska situation snart”, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet