Nu är det det politiska styret klart i Hällefors. Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Här är nya styret i Hällefors – S byter samarbetsparti

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka partier som kommer att styra Hällefors de kommande fyra åren. Tillsammans med Vänsterpartiet skapar Socialdemokraterna ett helrött styre.

Under måndagskvällen meddelade den nya majoriteten sitt framtida samarbete. Efter att Socialdemokraterna den senaste mandatperioden styrt Hällefors med Moderaterna och Grythyttelistan, väljer nu partiet att gå en ny väg.

Med Socialdemokraternas nio mandat och Vänsterpartiets sju mandat får partierna totalt 16 av 31 mandat tillsammans i kommunfullmäktige, vilket är tillräckligt för egen majoritet.

Val 2018 Örebro

Flera prioriterade områden

Tillsammans har partierna listat de områden som är prioriterade den närmaste tiden. Det handlar bland annat om att stärka den lokala välfärden, fortsätta förbättra näringslivspolitiken och satsa på samhällsbyggnad för lokal utveckling. Föreningslivet, integrationen och den lokala demokratin är tre ytterligare prioriteringsområden.

Mandatfördelning i Hällefors

Socialdemokraterna: 9

Vänsterpartiet: 7

Moderaterna: 6

Sverigedemokraterna: 4

Centerpartiet: 3

Grythyttelistan:2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet