Här är Storå-bandet som ska vara med i Mello

Uppdaterad
Publicerad

På lördag möter Storå-bandet Tribe Friday miljonpublik i Mello. Och även om bandet turnerat på två kontinenter finns nerverna ändå där.

– Vi skulle vara galna om vi inte var nervösa, säger Noah Deutschmann.

Det är första gången bandet är med i tävlingen. Bandmedlemmarna Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann och Isak Gunnarsson hade en skriva på lager, som de skrivit hemma i sitt hus i Storå.

– Sen så fick vi höra någon liten fågel som viskade i örat att Mello var intresserade. Och då hade vi redan vissa låtar som var klara. Så vi tänkte: ”Vi kör”, säger Noah Deutschmann.

Melodifestivalen

Efter studenten flyttade han till Storå som ligger norr om Lindesberg. Sedan följde de andra efter. Nu bor bandet i ett kollektiv, och har också musikstudio och replokal där.

Nominerade till pris

Efter deltävlingen kommer familj, släkt och vänner till Stockholm.

– Vi ska krama på dem ordentligt och säkert gråta en skvätt också ifall vi går vidare – och om vi inte går vidare, Noah Deutschmann.

Förra året var bandet nominerade som ”Årets grupp” på P3 Guld-galan. Bandet har också varit förband åt Mando Diao och turnerat i Tyskland i höstas.

I klippet: Hör mer om deras bidrag och hur bandmedlemmarna laddar upp innan de går upp på scenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen

Mer i ämnet