Katarina Kristoffersson, ordförande för Örebro studentkår, tillsammans med Anna-Karin Andershed som är prorektor vid Örebro universitet. Foto: Beatrice Emmerik/SVT, Anders Wiklund/TT

Här är universitetets nya coronaåtgärder

Uppdaterad
Publicerad

Nya Örebrostudenter är de som kommer få mest undervisningstid på campus i höst. Universitet genomför också en rad andra coronaåtgärder med till exempel fler utomhusarbetsplatser, och personal får turas om att vara på plats vid universitetet.

Örebro universitet har tagit fram en rad åtgärder med anledning av coronapandemin, och de gäller från fram till terminens slut i januari.

Anna-Karin Andershed som är prorektor vid universitetet säger att vissa personer saknar att ingå i ett socialt sammanhang.

– Man vill träffa sina kollegor och studenter vill träffa varandra och plugga tillsammans.

”Någon slags skiftgång”

Hon säger att universitetet nu arbetar för att lösa önskemålen. Studentgrupper kan träffas ibland om de håller fysiskt avstånd, samtidigt som anställda vid universitetet kommer att turas om att vara på arbetsplatsen.

– Vi kommer att ha någon slags skiftgång. Våra enhetschefer får planera för sina personalgrupper så att man går lite omlott och varierar när man är på sin arbetsplats och när man sitter hemma och jobbar, förklarar Anna-Karin Andershed.

Anpassad möblering

Vissa mindre grupprum på campus i Örebro stängts på grund av smittorisken. Möbleringen vid campus ska också corona-anpassas.

– Man kan inte sitta lika stora grupper tillsammans. Man behöver sitta med större fysisk distans, säger Anna-Karin Andershed.

Höstterminen startar den 31 augusti.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet