Dålig miljö, machofasoner eller hierarikier som man inte kan rå på – hur är arbetsmiljön på ditt jobb? Foto: Robert Henriksson / TT

Chatt: Har du erfarenheter av dåliga arbetsvillkor?

Uppdaterad
Publicerad
I samband med vår granskning av villkoren på arbetsmarknaden hade vi en chatt uppe. Här kan du läsa om de erfarenheter som våra läsare och tittare delade med sig av.

Om du har ett tips om något specifikt som vi borde granska kan du mejla reportern direkt: johan.pisoni@svt.se.

SVT rapporterade · Har du haft dåliga villkor eller blivit illa behandlad på jobbet?

17.25
Bageriet där jag jobbar kräver att vi säljare ska jobba gratis övertid, pga de lägger till extra butiker/lägger om rutter så vi inte hinner med butikerna på vår 40 timmars arbetsvecka. De som klagar blir omplacerade.
17.25
Det gick dåligt för företaget ekonomiskt. För att lösa likviditetsproblemen ett år försökte chefen, som också ägde företaget, tvinga alla anställda att avstå lön mot att få aktier i bolaget. Vi var bara tre som vågade såga nej.
Året efter fick företaget likviditetsproblemen igen. Då lade chefen om löneutbetalningarna från förskott till efterskott, så att vi fick hoppa över en löneutbetalning. Den gången orkade jag inte stå emot. Jag var visserligen med i facket, och företaget var kollektivanslutet, men jag hade ändå behövt ta strid personligen. Och då hade det blivit ett helvete på jobbet. Så jag bet ihop och accepterade, men började aktivt söka andra jobb.
17.26
Hej har varit praktik där jag var tvungen att jobba 84 timmar i veckan vilket var 44 timmar över avtalet utan någon form av ersättning med utländska kollegor som inte pratade det gemensamma språket i alla typer av situationer även där det var direkt vårdslöst/ farligt. Har varit vag med detaljer för att kunna förbli anonym.
17.28
På mitt förra jobb blev jag mobbad, istället för att cheferna tog tag i problemet ( jag var inte den första som blev mobbad i den gruppen.) så blev jag omplacerad till en sämre tjänst.
19.27
Konfronterade, med stöd av facket en chef angående arbetsmiljö. Kontentan: Chefen outade mig inför kollegor vilket gjorde att jag blev det svarta fåret, var bara att ge upp och gå vidare.
19.27
Hej Jag jobbar på ett av Sveriges största bagerier som distribuerar bröd. Såg en tidigare kommentar att man får jobba gratis då man inte hinner med att besöka dom kunder som är ålagda att besökas. Det är precis likadant hos oss, och även här placerar man om folk till tjänster som typ säljersättare, till distrikt som gör att man måste åka typ 1 till 1.5 timme för att komma till jobbet.Det blir till sist att dom säger upp sig då dom inte orkar med så långa arbetsdagar. Vi blir behandlade som boskap. Jag jobbar för ******** men vet att det är likadant på ********. 

För kännedom: SVT Nyheter har anonymiserat inlägget, men har fört informationen om arbetsgivaren vidare till reporter Johan Pisoni. 
21.27
På ett privat äldreboende förväntar de sig att en anställd ska arbeta 8-20 som på schemat, stanna till 21 för att det saknas personal och arbeta dagen efter 7-16, kanske till 18 eller ännu mera, igen för att personal sjukskriver sig på sista minuten. Och samma situation händer väldigt ofta under veckan. Jag har sett samma problem med för långa pass och ingen återhämtning även i hemtjänst med arbetstider 7-22. Att arbeta i äldreomsorg känns verkligen hopplöst i nutiden.
13.34
Ja jag har blivit mobbad i 11år på jobbet och kallade för massa duma saker och utnyttja av arbetsgivare och arbetskamrater
15.41
Rädda, osäkra chefer är alldeles för vanligt inom mansdominerade yrken.Det leder till mobbing och en osund machokultur. Tyvärr även en tystnadskultur eftersom män " inte gnäller".
16.20
Hemtjänstens hemska miljö , där stressar folk ihjäl sig. Borde anmälas till Eu. Måste sluta planera jobb på andra som dom inte vill ha själva. Typ sista kvällsjobbet en söndag, och inga bussar går. Jädra egoister, speciellt Örebroare, men finns fler. Hoppas all personal slutar som blir illa behandlade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dåliga villkor på jobbet - Örebro

Mer i ämnet