Här placeras eleverna som gått på Alsalamskolan

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av oktober kom besked att Alsalamskolan i Örebro inte kommer att fortsätta med sin verksmahet. Det har lett till frustation och oro hos föräldrar som inte vet var deras barn ska gå i skola. Men nu är det klart vilka skolor som tar emot eleverna.

Örebro kommun har 50 grundskolor. 27 av dessa kommer att ta emot eleverna från Alsalamskolan den 1 december. Fördelning har gjorts utifrån föräldrar och elevers önskemål samt skolornas möjlighet att ta emot nya elever.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Alsalamskolan som kommer ha ett överlämnande och beskriva sina elever till varje skola, säger Katarina Arkehag, förvaltningschef förskola och skola i Örebro kommun.

De 7-9-skolor som tar emot flest elever är Gumaeliusskolan, OP City och Engelbrekt. Inom F-6-skolan tar Rosta, Lundby och Haga emot flest elever från friskolan Alsalam som alltså stänger den 1 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.