Karin Forsling, Mandi Walter och Ola Frideblad från Mikaels församling i Svenska kyrkan, samt pastorn Lena Hugo Johansson från Brickebergskyrkan och samfundet Evangeliska frikyrkan är beredda att inge hopp i coronatid på Stortorget i Örebro. Foto: Johannes Weckström /SVT

Här kan örebroare söka tröst och bli lyssnade på

Publicerad

Vid fontänen på Stortorget i Örebro har en före detta valstuga monterats upp. Här erbjuder flera samarbetande kristna församlingar i Örebro medborgare att prata ut.

– Jag tror att de allra flesta av oss behöver någon som kan lyssna, säger pastorn Lena Hugo Johansson.

Ett av de lokala politiska partierna har lånat ut sin valstuga till de runt 20 kristna församlingar i Örebro som gått samman för att inge hopp hos örebroarna. Stugan har målats om, inretts med lite hemtrevnad och fått namnet ”Hoppcentralen”.

Utanför finns stolar, bord och möjlighet att dryfta det som rör det kollektiva tankearbetet just nu. Vårkylan motas med kaffetår och kaka för den som så önskar. Frågorna och samtalen som hittills avhandlats är liksom oss alla olika.

Coronaviruset i Örebro län

– Det är väldigt individuellt. Det känns som vi är i början på det. Folk vet inte riktigt vad det här är och vilka vi är och varför vi är här, säger Lena Hugo Johansson.

”Hoppcentralen” håller öppet tisdag till fredag mellan klockan 14-18. På plats finns pastorer, präster och medlemmar ur olika församlingar.

Hör mer om projektet i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet