Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett antal personer kapade en polisbuss under upploppen i Örebro. Flera av polisens fordon sattes i brand under torsdagskvällen. Foto: SVT

Här kapas polisbussen av maskerade män

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällens upplopp i Örebro blev ett av polisens fordon kapat av ett flertal maskerade personer, något SVT:s team på plats bevittnade. Männen kör runt med bilen på gatan och bär triumferande omkring på plundrad polisutrustning.

Ett flertal polisfordon blev under dagen uppeldade i staden och tömda på innehåll. Åtta poliser och en privatperson har skadats av stenkastning. Läs mer om kravallerna här.

Polisen sa under fredagskvällen att de varken kunde bekräfta eller dementera att en polisbil stulits. Niclas Hallgren, biträdande regionpolischef i Bergslagen, säger på lördagen till SVT att det nu ska utredas hur en polisbil kunde bli stulen, och han kan i nuläget inte gå in på några detaljer om händelsen.

Se hur polisbussen tas över och plundras i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet