SVT:s reporter Leonora Toplica var sjuk i covid och tappade hår när hon blev frisk. Foto: SVT/Leonora Toplica

Här kollar SVT:s reporter hur mycket hår hon tappar efter covid

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s reporter Leonora Toplica har tappat ovanligt mycket hår efter att ha varit sjuk i covid, och besökte nyligen en frisörsalong i Örebro för att se hur mycket hår hon tappar under en vanlig schamponering.

– Oftast ramlar det av mellan 60 och 100 hårstrån, men lossnar det mer än så är det inte normalt, säger frisören Hero Parsa.

SVT har varit i kontakt med flera frisörsalonger i Örebro och de flesta säger sig känna till att personer tappat hår efter att ha varit sjuka i covid. Tre av tio salonger uppger också att de haft kunder som tappat hår efter att ha varit covidsjuka.

– Det är svårt och veta om det är coronan i sig eller stressen som orsakas av sjukdomen. Det jag har märkt är att håret på dessa kunder har blivit mycket skörare, säger frisören Julia Lundstedt.

Coronaviruset i Örebro län

Kan man hjälpa håret att växa ut?

– Det finns vitaminer som är till för hår och naglar. Det finns även schampo som hjälper och kan göra att hårtillväxten kommer igång, säger hon.

I klippet ovan får vi se vad frisören säger och om Leonora Toplicas håravfall har stannat av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet