Hör skådespelaren Linus Lindman berätta varför han som skådespelare har saknat att spela inför publik i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Här kommer teatern till äldreboendet

Uppdaterad
Publicerad

När publiken med anledning av coronaviruset inte kan komma till Örebro länsteater får teatern ge sig ut till publiken. Boende på Klockarbackens äldreboende i Örebro har fått lyssna till ett halvtimmas sångprogram.

Skådespelarna Linus Lindman och Per Fritz tar med sig instrument och karaktärer till äldreboenden i länet. Där bjuder de på valda delar av text och musik ur pjäsen ”Gråt inte mer, Cecilia. Och inte du heller, Ursula”.

”Man har ju varit svältfödd”

Pjäsen spelades på Örebro länsteater hösten 2019 och texterna är skrivna av nyligen bortgångne författaren Kristina Lugn. För skådespelarna har tiden med coronarestriktioner, som för många andra, varit en prövning.

– Man har ju varit svältfödd. Vi ställde ju in vår barnteater ”Rött” när coronafallen började gå upp som värst. Men nu spelar vi det här och genomför det utomhus på gårdar och liknande, det är jättekul, säger Linus Lindman.

Besökte ofta teatern

Ingabeth Hermansson uppskattade teaterbesöket. Hon och maken reste med jämna mellanrum till Örebro förr i tiden, när de bodde i Vretstorp.

– Vi brukade ha abonnemang och besökte ofta teatern. Jag tycker det här var trevligt, men ljudet var lite högt, säger Ingabeth Hermansson.

Kommande föreställningar, som genomförs med stöd från Länsgården, sker den 2 juni på Skebäcksgården i Örebro, klockan 11 och 14.

Hör skådespelaren Linus Lindman berätta om vikten av att kunna spela för en levande publik i videoklippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

En ovanlig vardag – Örebro

Mer i ämnet