Anna-Karin Andershed är prorektor vid Örebro universitet. I klippet berättar hon mer om beslutet med förlängd distansundervisning. Foto: Johannes Weckström/SVT, Örebro universitet

Beslut idag: Digital undervisning för Örebrostudenter förlängs terminen ut

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet om förlängd digital undervisning drabbar 15 000 studenter och många av universitets drygt 1500 anställda. Enligt universitet har inte smittspridningen avstannat på ett sätt som gör det möjligt att återvända till campus.

Tanken var att studenter vid Örebro universitet skulle få återgå till vanliga studier efter 28 mars men nu förlängs alltså den digitala undervisningen till 6 juni 2021, om inte smittspridningen skulle avta drastiskt.

De stora undervisningssalarna har stått tomma sedan november förra året och efter beslutet kommer de fortsatt vara tomma.

Coronaviruset i Örebro län

– Vi längtar efter att välkomna våra studenter tillbaka till campus. Men som coronasituationen ser ut går det troligtvis inte att göra det den här terminen, säger rektor Johan Schnürer i ett pressmeddelande.

Det var i mars 2020 som en rekommendation om distansundervisning infördes, och strax efter blev det en huvudregel för all undervisning.

Vid höstterminens start öppnade man försiktig upp för främst nya studenter, men i november blev det återigen mer distans då det skedde en snabb smittspridning.

I klippet kan du höra om hur distansundervisningen fungerat hittills på universitetet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet