Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Karl Dahl, enhetschef på Maria ungdom i Örebro, berätta mer om verksamheten och om drogproblemet i länet. Foto: Martin Heppich/SVT

Hjälp till unga med drogproblem – Maria ungdom på fler orter

Publicerad

Under hösten har mottagningen för ungdomar med drogproblem startat verksamhet i både Lindesberg och Hallsberg, även Karlskoga är på gång.

– Vi har kommit igång bra, men vi är fortfarande i uppstartsfas i Hallsberg och Lindesberg, säger Karl Dahl, enhetschef på Maria ungdom i Örebro.

Det handlar om en kurator på varje ort som erbjuder olika typer av stöd, som motiverande samtal och återfallsprevention. Målgruppen är ungdomar mellan 13-25 som har problem med droger eller alkohol.

För snart tre år sedan öppnade Maria ungdom i Örebro. Mottagningen drivs av Region Örebro och Örebro kommun men är öppen för ungdomar från hela länet.

– Behovet är stort. Vi har mellan 150 och 250 patienter per år här på Maria ungdom i Örebro, och en del av dem kommer så klart från andra kommuner i länet. Nu när vi utökar så kommer vi nå dem på hemmaplan.

I klippet kan du höra Karl Dahl, enhetschef på Maria ungdom i Örebro, berätta mer om verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.