Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Pers juridiska ombud Jörgen Hettne i klippet efter beslutet om att HD prövar fallet. Foto: SVT

Högsta domstolen tar upp fallet mellan 51-åriga Per och spelbolaget Betsson

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen beviljar Betsson prövningstillstånd i fallet med tidigare spelmissbrukaren Per från Örebro, där Patent- och marknadsöverdomsstolen slog fast att spelbolaget skulle betala tillbaka 5,8 miljoner kronor.

SVT har tidigare berättat om den 51-årige spelmissbrukaren Per från Örebro som i tio år drivit en kamp mot spelbolaget Betsson.

Strax innan jul blev det en fällande dom i Patent- och marknadsöverdomstolen – motsvarande nivå som hovrätten – mot speljätten Betsson. En dom som bedömdes få stor inverkan på andra liknande fall i framtiden och som Per kommenterade så här:

– Processen har varit en del i min rehabilitering, jag hoppas att även andra med spelmissbruk ska bli hjälpta av att vi har drivit ärendet.

Hans juridiska ombud Jörgen Hettne tycker att beskedet var väntat men att det känns tudelat.

– För Per hade det varit jätteskönt om det varit över. Men det här visar hur principiellt viktigt det här fallet är.

Spelbolaget lockade Per

Enligt den tidigare domen borde Betsson ha förstått att Per hade ett missbruk och istället för att begränsa hans spelande kunde Per visa att företaget hade lockat honom på mejl och sms med spelbonusar.

Nu är det alltså klart att Högsta domstolen kommer pröva domen mot Betsson.

SVT har sökt Betsson för en kommentar, men de avböjer att uttala sig med hänvisning till att det är en pågående rättsprocess.

I klippet nedan hör du Pers historia och om domen i den tidigare instansen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så fick den tidigare spelmissbrukaren rätt mot Betsson. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.