På bageriet i centrala Örebro bakas nära 6 000 semlor under fettisdagen

Uppdaterad
Publicerad

De svåra ekonomiska tiderna verkar inte ha påverkat semmelätandet. I alla fall inte hos det bageri i centrala Örebro som SVT besökte. Tvärtom ser bagaren Mats Hedman Pettersson att årets fettisdag verkar vara extra populär.

Redan klockan 00.30 natten mot tisdag var den första bagaren på plats för att sätta igång med bulldegarna.

Totalt tror bageriet att de bakar mellan 5 500 och 6 000 semlor under fettisdagen, vilket är något mer än tidigare år.

Hur mycket jobb blir det för er jämfört med en normal dag?

– Det blir bara semlor i dag. Allt annat får man skjuta åt sidan, säger Mats Hedman Pettersson.

I klippet får du följa med till bageriet – där det råder full aktivitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.