Hör hur Bella El Mahfoudi diskret kan hjälpa våldutsatta kvinnor i coronatider. Foto: Privat / SVT

Hon hjälper isolerade våldutsatta kvinnor i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Bella El Mahfoudi har startat ett initiativ där kvinnor i Örebro som utsätts för våld i nära relationer kan vända sig till henne via sociala medier med hjälp av kodspråk.

På flera håll i landet har kvinnojourer vittnat om att kvinnor som utsätts för våld i hemmet ökar i och med att fler och fler håller sig hemma på grund av coronasmittan.  

I Örebro har Bella El Mahfoudi startat ett initiativ på sociala medier där kvinnor kan skriva till henne i kod om ett visst ämne över textmeddelanden, så Bella direkt kan avgöra om en kvinna är utsatt för våld och i behov av hjälp. 

Coronaviruset i Örebro län

– Många vågar inte be om hjälp i de här situationerna, de blir maktlösa. Därför erbjöd jag min hjälp, så just den personen vet att någon tänker på dem, att de har en person att vända sig till, säger Bella El Mahfoudi som hyllats för sitt initiativ. 

Hör henne berätta mer om sitt initiativ i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet