Sonia Granquist lärde känna 17-åringen. ”Han var en fin kille” konstaterar hon. Foto: Mikael Åberg / SVT

Hon ordnar en minnesceremoni för drunknade 17-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Sonia Granquist arbetar och bor på Degernäs camping. Hon hade lärt känna den 17-årige pojken som drunknade under helgen och var också den som larmade om olyckan.

Personalen på Degernäs camping sörjer den bortgångne 17-åringen som drunknade i helgen.

– Vi ska ha en minnesceremoni på onsdag, säger Sonia Granquist.

Många hjälpte till – andra var nyfikna

Det har gått två dygn sedan Sonia Granquist slog numret till SOS alarm när 17-åringen försvann under ytan vid badplatsen vid Möckeln.

– Det var en jättevarm dag och vi hade hur mycket gäster som helst. Många hjälpte till och letade efter pojken, medan andra bara var nyfikna.

Försökte gå runt filt

Sonia Granquist bor i sin husvagn på campingen under sommarhalvåret och har lärt känna 17-åringen och hans kompisar som ofta kommer och badar.

Hon stämmer in i polisens kritik mot de badgäster som ställde sig i vägen och filmade händelsen samtidigt som räddningstjänsten försökte rädda livet på pojken.

– Trots att de höll upp en filt runt grabben för att folk inte skulle titta var det besökare som försökte gå runt för att se. Det är helt förskräckligt.

Tänder ljus och håller tyst minut

För att hedra 17-åringen har Sonia Granquist och hennes kolleger beslutat att hålla en minnesceremoni klockan 18 på onsdag.

– Han var en så fin kille. Vi kommer nog att tända några ljus och hålla en tyst minut, säger Sonia Granquist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Drunkningsolycka i Degerfors filmades av badgäster

Mer i ämnet