Inlägget som gjordes av polisen i Örebro är det som har engagerat näst mest under året. Foto: Skärmdump

Örebropolisens facebookinlägg näst mest läst i år

Uppdaterad
Publicerad

En sammanställning över de mest engagerande inläggen i sociala medier visar att nyheter med Örebroanknytning har gått bra i år.

När Medieakademin sammanställer de inlägg som fått störst genomslag i sociala medier i år finns Örebropolisens inlägg efter den tragiska drunkningsolyckan vid Degernäs camping med.

Debatt om beteende

Inlägget som kritiserar andra badgästers beteende i samband med att privatpersoner och räddningstjänsten försöker att undsätta en 17-årig pojke som drunknat är det som engagerat näst mest på Facebook i år. Mätningen baseras på antalet reaktioner, kommentarer och delningar.

Pojkens liv gick inte att rädda och senare på kvällen postade en av poliserna på plats ett mycket kritiskt inlägg som också ledde till en debatt efteråt.

Hatstorm fick mothugg

Med på listan finns också ett inlägg som stöttar fotbollsspelaren och ex-örebroaren Jimmy Durmaz efter Sveriges match mot Tyskland under fotbolls-VM.

Efter att ha orsakat en frispark som ledde till att Tyskland tagit ledningen med 2-1 i slutminutrarna blev Durmaz utsatt för en hatstorm på sociala medier.

Men motreaktionen på samma plattformar blev alltså större och inlägget som gjordes på sidan ”Vi har inte plats för rasism” hamnar på fjärde plats på årets lista.

Mer om Medieakademin

Visa

Medieakademin är en ideell förening som startades 1997 av Göteborgs Universitet, Göteborgs-posten, Forsman & Bodenfors och Kantar Sifo.

Medieakademin vill skapa fler möten mellan forskare och utövare inom alla typer av medier.

Nuvarande samarbetspartners är:

Bok & Bibliotek
ESS Group
Göteborg & Co
Göteborgs-Posten
Göteborgs universitet
Länsförsäkringar
Maqs Lawfirm
Meg
PwC
Semcon
Stena AB
Svenska kyrkan, Göteborgs stift
Svenska mässan
TNS Sifo
Welcom Kommunikationsbyrå

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Drunkningsolycka i Degerfors filmades av badgäster

Mer i ämnet