Inlägget som gjordes av polisen i Örebro är det som har engagerat näst mest under året. Foto: Skärmdump

Örebropolisens facebookinlägg näst mest läst i år

Uppdaterad
Publicerad

En sammanställning över de mest engagerande inläggen i sociala medier visar att nyheter med Örebroanknytning har gått bra i år.

När Medieakademin sammanställer de inlägg som fått störst genomslag i sociala medier i år finns Örebropolisens inlägg efter den tragiska drunkningsolyckan vid Degernäs camping med.

Debatt om beteende

Inlägget som kritiserar andra badgästers beteende i samband med att privatpersoner och räddningstjänsten försöker att undsätta en 17-årig pojke som drunknat är det som engagerat näst mest på Facebook i år. Mätningen baseras på antalet reaktioner, kommentarer och delningar.

Drunkningsolycka i Degerfors filmades av badgäster

Pojkens liv gick inte att rädda och senare på kvällen postade en av poliserna på plats ett mycket kritiskt inlägg som också ledde till en debatt efteråt.

Hatstorm fick mothugg

Med på listan finns också ett inlägg som stöttar fotbollsspelaren och ex-örebroaren Jimmy Durmaz efter Sveriges match mot Tyskland under fotbolls-VM.

Efter att ha orsakat en frispark som ledde till att Tyskland tagit ledningen med 2-1 i slutminutrarna blev Durmaz utsatt för en hatstorm på sociala medier.

Men motreaktionen på samma plattformar blev alltså större och inlägget som gjordes på sidan ”Vi har inte plats för rasism” hamnar på fjärde plats på årets lista.

Mer om Medieakademin

Medieakademin är en ideell förening som startades 1997 av Göteborgs Universitet, Göteborgs-posten, Forsman & Bodenfors och Kantar Sifo.

Medieakademin vill skapa fler möten mellan forskare och utövare inom alla typer av medier.

Nuvarande samarbetspartners är:

Bok & Bibliotek

ESS Group

Göteborg & Co

Göteborgs-Posten

Göteborgs universitet

Länsförsäkringar

Maqs Lawfirm

Meg

PwC

Semcon

Stena AB

Svenska kyrkan, Göteborgs stift

Svenska mässan

TNS Sifo

Welcom Kommunikationsbyrå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Drunkningsolycka i Degerfors filmades av badgäster

Mer i ämnet