• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Centrala delarna av Vellinge i Vellinge kommun, Skåne län. Det brinner i en större industrifastighet i centrala Vellinge. Rökutvecklingen är kraftig och rör sig i riktning mot Asklunda och Eskilstorp. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Örebrokompaniets VD Christer Wilén är försiktigt positiv till siffrorna för juli om hotellbeläggningen i Örebro. Foto: Pressbild

Hotellbeläggningarna i Örebro minskade med 25 procent under juli: “Vi har klarat oss förhållandevis bra”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt en ny rapport från Benchmarking Alliance var hotellbeläggningen i Örebro kommun 60,1 procent för juli månad. Detta är en minskning med 25 procent i förhållande till juli 2019.

Nedgången är mindre än för landet som helhet där beläggningen ligger på 44,8 procent.

– Jag har inte hunnit läsa rapporten än men om siffrorna stämmer så har vi klarat oss förhållandevis bra utifrån coronapandemin , säger Christer Wilén, VD för Örebrokompaniet.

Dåliga vädret tros ha gynnat Örebro

Nedgången är som störst i de större städerna medan de mindre har klarat sig bättre.

– Här i Örebro har vi jobbat mycket med samverkan med de kringliggande kommunerna och haft direkt marknadsföring mot dem. Sen har vi haft olika aktiviteter som till exempel Marilyn Monroe-utställningen som dragit folk. Vi har också haft dåligt väder i juli och det gynnar alltid en inlandsstad som Örebro.

Men om hotellbranschen i Örebro är på väg att återhämta sig vill inte Christer Wilén spekulera.

– Jag är försiktig med att säga att det går bra innan hela sommaren är slut, säger han. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.