Hovrättsdom om styckmordsfallet

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen kommer hovrättsdomen i det uppmärksammade styckmordsfallet i Askersund.

Den 19 december dömdes den 25-åriga kvinnan till 16 års fängelse i Örebro tingsrätt för mord och brott mot griftefriden. Det efter ett triangeldrama som slutade med att 25-åringen den 18 juni förra året dödade och styckade en 22-årig kvinnlig kärleksrival i en lägenhet i Askersund. Kroppen dumpade hon sedan i Hällabrottet utanför Kumla.

Domen i tingsrätten överklagades dock av både åklagaren och försvaret.

Styckmordet i Askersund

Åklagaren vill att kvinnan ska dömas till livstids fängelse, då han anser att mordet var planerat. Något som tingsrätten inte ansåg kunde bevisas, och därför dömdes 25-åringen för mord med likgiltighetsuppsåt.

Försvaret vill å andra sidan att kvinnan ska frias från ansvar för mord. Däremot erkänner hon sig skyldig till brott mot griftefriden.

– Inställningen är att hon ska dömas för misshandel och brott mot griftefriden. Eftersom att hon inte hade avsikt att döda så förnekar hon det, sa den 25-åriga kvinnans advokat Johan Eriksson till SVT Tvärsnytt efter avslutad förhandling i Göta hovrätt.

Förhandlingen pågick i fem dagar och i dag klockan 11:00 kommer alltså hovrättsdomen mot kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet i Askersund

Mer i ämnet