Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Anne Torvinen/SVT

Hundratals har samlats i Örebro för MR-dagarna: ”Känns otroligt viktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Företag, organisationer och engagerade personer har kommit från hela Norden till Örebro för att delta på årets upplaga av Mänskliga rättighetsdagarna. Beston Kalefa från Kumla är årets konferencier och han menar att det är extra angeläget att samlas och nätverka i år.

– Den känns otroligt viktig. Särskilt nu när vi har haft en pandemi och oroligheter som sker i världen, säger han.

MR-dagarna går av stapeln 17-18 november och cirka 1500 personer har anmält sig. Kongressen är på olika platser varje år och i år blev det Örebros tur att vara värdstad.

Målet är att lyfta MR-frågor så dessa kommer högre upp på den politiska agendan och bidra till att respekten för de mänskliga rättigheterna genomsyrar samhället.

– Vi vill nå ut med det som händer här i hela landet. Ungefär 65-70 procent av deltagarna är här för första gången, berättar Malin Slätis, projektledare för MR-dagarna.

Hör konferenciern Beston Kalefa och projektledaren Malin Slätis berätta om varför arbetet med mänskliga rättigheter är viktigt i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.