Huset brann ned – då ställde vännerna upp

Uppdaterad
Publicerad

Huset som 17-årige Richard Lindelöf med familj bodde i totalförstördes i en brand. Då samlade vännerna in pengar till ny golfutrustning – och en resa.

Det var i mitten på maj som det otänkbara inträffade: Huset familjen Lindelöf bodde i drabbades av en kraftig eldsvåda som förstörde de flesta av dess inventarier.

En hemsk händelse för familjen – men Richards vänner var inte sena med att hjälpa till. På en vecka lyckades man få cirka 40 personer att bidra med pengar till helt ny utrustning för Richards stora intresse: Golf.

Villabrand i Kumla

– Jag fick höra om det här på morgonen. Jag skrev direkt till kompisar på Facebook om att ge någon hundring var till golfgrejer. En annan av hans kompisar frågade sedan hela klassen – som ställde upp, säger vän och initativtagare Emil Skeneby.

När kläder, golfbag och en resa till en golfbana var inhandlade var det dags att planera överraskningen. Hälsningar från nära och kära samlades in och kameror riggades i Richards temporära bostad hos sin morfar i Karlskoga.

Utlurad på altanen kom vänner från alla håll.

– Att de över huvud taget tog sig dit blev jag helt förundrad över. Och väldigt glad över, säger Richard Lindelöf.

Vad betyder stödet?

– Det betyder världen just nu. Man har inte varit med om något liknande förut. Det betyder verkligen hur mycket som helst att veta att det finns folk där som bryr sig om mig och min familj.

– Det här hjälper mer än de tror, tror jag. 

Vännerna spelade in en video från dagen. Den går att se här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabrand i Kumla

Mer i ämnet