Foto: Helén Lindelöf

Mirakelkatten Penny har blivit mamma

Uppdaterad
Publicerad

En av de katter som räddades ur den eldskadade villan i Kumla har fått tillökning. Den fjärde juni fick rag doll-katten Penny fyra ungar.

Efter den dramatiska räddningen har katterna vårdats hos veterinär innan de kunde återförenas med familjen. Penny, som var dräktig under branden har repat sig ganska bra. Också hennes kattungar är pigga.

Läs mer: Mirakelkatterna överlevde både eld och vatten

Villabrand i Kumla

– Det är väldigt skönt att de verkar må bra. De äter och sover precis som de ska, säger matte Helén Lindelöf.

Familjen har en tanke om att döpa en av katterna till Nicke, efter den förbipasserande man som upptäckte branden och knackade på och väckte familjen. Men än så länge är det lite oklart hur fördelningen mellan honor och hanar ser ut.

– Det är lite svårt att säga helt säkert, men vid en första titt ser det ut som att det är tre honor och en hane, säger hon och fortsätter:

– Vi tänkte att det får bli ett tema med barnbokskaraktärer, Nicke som i ”Nicke Nyfiken”, till exempel. Det passar ju både för han som knackade på och som kattnamn, säger Helén Lindelöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabrand i Kumla

Mer i ämnet