Öbo har ökat städningen av toaletterna och duscharna på gården och ser över andra åtgärder. Foto: SVT

Hyresgäster måste dela badrum i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som det införs flera restriktioner för att hindra smittspridningen av covid-19 tvingas boende i Brickebacken att dela toalett och dusch på gården, då det just nu pågår renoveringar.

Den första veckan av renoveringen delar boende toalett och dusch med andra lägenheter. Därefter kommer toalett finnas tillgänglig i respektive lägenhet på kvällarna, medan dusch fortfarande kan behöva delas.

Öbo har inga planer på att pausa renoveringarna, då de anser att det är viktigt att fortsätta hålla igång arbeten i samhället. Däremot har de ökat städningen och ser nu över om det går att lösa fler tillfälliga toaletter och duschar.

Coronaviruset i Örebro län

– Vi följer rutiner och andra beslut kan ju komma från myndigheter. Vi ser ju hur det är i andra länder, säger Jan Dahlqvist, byggchef på Öbo.

Hör mer om hur Öbo hanterar frågan och vad hyresgäster tycker i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet