Foto: SVT

Ica Maxi Eurostop bombhotades

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 14.07 på onsdagen inkom ett bombhot mot Ica Maxi Eurostop. Polis är på plats för att evakuera byggnaden.

I hotsamtalet sa inringaren att ”något ska smälla”. Något krav eller motiv framfördes däremot inte, enligt polisens presstalesperson, Stefan Dangardt.

Polisen spärrade av området och avspärrningarna sträckte sig till Plantagen, som ligger några hundratals meter från Ica Maxi.

– Vi kan inte negligera detta, vi tar det på största allvar. Nu ska vi utreda vad hotet består av, sa Stefan Dangardt.

Civilpoliser lämnade i hög fart

Enligt SVT:s reporter på plats, Jennie Wahlgren, lämnade två svarta polisbilar platsen i hög fart med sirénerna på. Det strax innan klockan 15.00.

I övrigt är det rätt så stilla på platsen, sa hon då.

– Det är både poliser och brandbilar som står på olika ställen. På parkeringsplatsen står bilar kvar, men jag ser inga civila där, bara poliser, sa Jennie Wahlgren.

– En hamburgerrestaurang ligger i närheten, i ena änden av parkeringen, och där sitter folk fortfarande och äter.

Trafiken rullade på platsen och man kunde köra till Vivalla och City Gross-området. Däremot var vägen mot Ica Maxi blockerad med hjälp av en brandbil.

Personal och kunder mår bra

Enligt Ica:s presstjänst mår personalen och berörda kunder bra.

– Personalen mår bra och vi har bra koll på alla kunder och anställda. Vi har rutiner för det här. Själva bombhotet är en polisiär fråga, det viktigaste för oss är att personalen mår bra och att butiken är evakuerad, säger Susan Bergqvist, presstalesperson på Ica.

Avspärrningarna hävda

Strax innan klockan 17 hävdes avspärrningarna på Ica Maxi och kunder kunde gå in i butiken och handla.

– Butiken har gåtts igenom systematiskt och man har inte hittat något misstänkt föremål. Det fanns ett hot om att det skulle sprängas vid en viss tidpunkt. Vi tog inte det för givet men när vi inte hittade något gjorde vi bedömningen att det inte fanns mer att göra än att häva avspärrningarna, sa Lars Hedelin, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.