Idag klockan 11.00 faller domen i Göta hovrätt. Foto: TT

Idag faller hovrättens dom i Vivallamålet

Uppdaterad
Publicerad

Både åklagaren och de misstänkta valde att överklaga tingsrättens dom gällande dödsskjutningen i Vivalla. Idag torsdag faller därför Göta hovrätts dom.

Det var i juli förra året som en man sköts till döds och två personer skadades i Vivalla. I mars föll domen i Örebro tingsrätt, men både åklagare och de misstänkta valde att överklagade tingsrättens dom.

Under rättegången yrkade åklagaren på att både en 23-årig man och en 26-årig man skulle dömas till livstids fängelse, samt att en 18-årig man skulle dömas fängelse i 3 år och 2 månader.

Dödsskjutningen i Vivalla

Istället dömdes 23-åringen till livstids fängelse för mord, mordförsök och vållande till kroppskada. 26-åringen dömdes till sex månaders fängelse för olovlig körning och skyddande av brottsling. 18-åringen frikändes helt.

Idag klockan 11.00 faller domen i Göta hovrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Vivalla

Mer i ämnet