Den döda kvinna som hittats är 45-åringen från Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinnokropp som hittats i Örebro under helgen är den försvunna 45-åringen, det kunde Rättsmedicinalverket bekräfta under tisdagen.

– Men vi vet fortfarande inte vad som orsakat hennes död, säger polisens presstalesperson.

Den kropp som hittades i Örebro i helgen tillhör den 45-åriga kvinna som varit borta sedan en vecka tillbaka. Polisen misstänker att kvinnan har mördats.

Redan under söndagen hade polisen ”starka misstankar” om att det kroppen tillhörde den försvunna kvinnan.

Hjärstamordet

Hur kommer det sig att ni inte kunde bekräfta identiteten omgående?

– För att det finns olika regler kring när vi kan bekräfta en identitet. Exakt vilka regler det handlar om kan jag inte gå in på, men vi måste vara helt säkra på att vi anträffat rätt person, säger Christina Hallin som är presstalesperson på Örebropolisen.

Oklar dödsorsak

Kvinnan hittades bara 150 meter från sitt hem, bakom ett bullerplank. Om fyndplatsen även är brottsplatsen vill polisen inte kommentera i dagsläget.

– Identifieringen är klar, men den rättmedicinska utredningen är inte klar. Vi vet fortfarande inte vad som orsakat hennes död, säger hon.

Ingen gripen eller anhållen

Fortfarande har ingen misstänkt gärningsperson frihetsberövats.

Finns det någon misstänkt?

– Det kan jag inte kommentera i det här läget på grund av förundersökningssekretess, säger Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet