Starta klippet för att höra Indianernas ordförande resonera kring speedwayklubbens namn och logga Foto: SVT Nyheter / TT

Indianerna speedway vill inte byta namn – ska ändå analysera saken

Uppdaterad
Publicerad

Washington Redskins meddelade i veckan att man ska byta namn och Frölunda Indians funderar på att ändra klubbnamnet. Speedwayklubben Indianerna i Kumla vill inte ändra det namn man haft i över 70 år. Men klubbens ordförande Markus Engman säger att man nu ändå ska analysera vad ett namnbyte skulle kunna innebära.

Starta klippet ovan för att höra Indianerna-ordföranden Markus Engman resonera kring varför han anser att Redskins namn kan uppfattas som provocerande, samtidigt som han anser att det ”inte är samma sak som vårt namn”.

– Men precis som Frölunda så kommer även vi att göra en utredning och analysera vilka följder ett namnbyte skulle få. Man ska ju komma ihåg att Indianerna är ett starkt varumärke så det skulle påverka klubben väldigt mycket, säger Markus Engman till SVT Nyheter Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.