Göran Persson, ordförande i Indianerna, konstaterar att det är mycket som ska klaffa om det ska bli någon säsonggstart. Foto: TT Bild/ SVT

Indianerna: ”Risk att hela säsongen går bort”

Uppdaterad
Publicerad

Att elitseriestarten skulle bli framskjuten var väntat i speedwayklubben Idianerna. Men om säsongen ska kunna dra igång överhuvudtaget är det mycket som måste klaffa.

Beskedet om att säsongsstarten av elitserien i speedway skjuts fram till den 2 juni kom inte som någon överraskning för Göran Persson, ordförande i Indianerna AB och den som bland annat sköter ekonomin.

– Jag hade nog tänkt mig att det kommer att flyttas med tanke på coronaläget, säger han till SVT Örebro.

Inga fler ändringar

För laget innebär det att tre hemmamatcher och två bortamatcher måste läggas in på andra datum.

– Det går väl i och för sig att ordna, säger Göran Persson men sen får det inte regna eller hända något annat så att en tävling blir inställd.

Förare från flera länder

Det är mycket som ska klaffa om det ska bli en bra säsong för Indianerna. Förarna finns bland annat i Polen, Danmark och England och med de enskilda ländernas restriktioner kan det bli svårt att resa.

Eftersom de också tävlar i sina hemländer går det inte att byta tävlingsdagar hur som helst.

Ingen publik – inga tävlingar

Men det viktigaste för att säsongen ska bli av handlar om publiken.

– Restriktionen på 500 personer i en folksamling kan ju komma att ändras och får vi inga åskådare får vi inga intäkter. Då kan vi inte betala ut löner till förarna.

Spara årskortet

Å andra sidan skulle en inställd säsong inte innebära något större ekonomiskt avbräck för klubben – förutom att det skulle bli väldigt trist.

– Förarna börjar inte kosta förrän de kör och annars är det bara kostnader för el och anläggning som vi har att ta hänsyn till.

Den som redan har köpt sitt årskort behöver dock inte oroa sig.

– Skulle säsongen bli inställd så gäller det för 2021 istället, lovar Göran Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet