Det var nära att Klacken fick nya ägare i vintras, men försäljningen gick inte i lås. Nu väntar exekutiv auktion istället. Foto: Johannes Weckström/SVT

Ingen köpte Gillersklack – nu ska skidanläggningen ut på auktion

Publicerad

Det blev ingen försäljning av skidanläggningen Gillersklack under vintern. Ärendet ligger därför nu hos Kronofogden i väntan på datum för en exekutiv auktion.

– Vi var nära med en köpare, men det föll på att deras upplägg byggde på en större kommunal medverkan än vad Ljusnarsbergs kommun var beredda att gå med på, säger konkursförvaltaren Robert Asplund som haft hand om försäljningen.

Oklar framtid

Därför väntar han nu på att Kronofogden ska sätta ett datum för en exekutiv auktion där skidanläggningen förhoppningsvis blir såld.

Skidanläggningen Gillersklack

– I en sådan försäljning kan vi ju inte veta om en eventuell köpare vill driva anläggningen vidare, säger Robert Asplund, och fortsätter:

– Backen är i grunden en skogsfastighet, och sådana finns det alltid ett intresse för.

Kronofogden om exekutiv auktion:

”En exekutiv försäljning är en myndighets­åtgärd vi gör för att utmätt egendom ska säljas och att de pengar som kommer in fördelas till de som inte fått betalt. Att en försäljning är myndighetsutövning innebär att konsumentköplagen (1990:932) inte gäller när du köper något av oss

All egendom säljs i be­fintligt skick och det ditt ansvar att själv noga undersöka egendomen vid visningen. Vi ansvarar för att informationen som vi lämnar vid försäljningen är korrekt, men vi har ingen möjlighet att göra mer omfattande undersökningar av skicket. Till exempel testa om en motor fungerar och så vidare.”

Källa: Kronofogden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidanläggningen Gillersklack

Mer i ämnet