Sara Bronner och Niclas Persson får fortsatt förtroende att leda Miljöpartiet i Örebro. Foto: SVT

Inget maktskifte i Miljöpartiet i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget maktskifte i Miljöpartiet i Örebro. Det står klart efter kvällens omröstning. Sara Bronner och Niclas Persson ges fortsatt förtroende av partiets medlemmar.

Under partiets omröstning ikväll valdes alltså Sara Bronner och Niclas Persson om och ges fortsatt förtroende som lokala språkrör för Miljöpartiet av dess medlemmar.

– Det är förstås otroligt glädjande, och något av det finaste man kan få inom politiken, säger Sara Bronner på måndagskvällen, och fortsätter:

Val 2018 Örebro

– Vi ska fortsätta vara en tydlig grön röst i politiken i Örebro, och förvalta det förtroende som medlemmarna gett oss så gott vi kan.

Kavlar upp ärmarna

Högt på agendan står att göra en oppositionsbudget för 2019. Sara Bronner är också tydlig med att arbetet inför valet 2022 börjar redan nu.

– Vi kavlar upp ärmarna och ska jobba hårt för att stärka vår förening.

”Viktigast att de fick ett val”

För Camilla Hansén, som ställde sig till förfogande inför kvällens val, är känslan efteråt ändå god.

– I det praktiska livet är jag ändå lättad, det här betyder att jag kan göra det jag planerat att göra imorgon. Det viktiga för mig var att medlemmarna fick ett val, och nu valdes Sara och Niclas. Jag hoppas att det här kan stärka dem i deras mandat i partiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet