Mer än en halv miljon kronor går till projekt i Örebro. Foto: SVT

Integrationsprojekt får dela på halv miljon

Uppdaterad
Publicerad

Organisationen Awesome people och Örebro kommun  får dela på drygt 500 000 kronor för att genomföra projekt som syftar till att ge ungdomar med etnisk bakgrund större plats i samhället.

43 etniska organisationer runt om i landet får dela på 19 miljoner kronor meddelade Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) under torsdagen.

I Örebro län är det organisationen Awesome people med projektet European youth goals unlocked och Örebro kommun med projektet Min karriär som får ta del av bidraget.

Ska stärka egna initiativ

Sammanlagt får de dela på 52 500 euro. Detta innebär att Awesome people får cirka 302 000 kronor och Örebro kommun cirka 235 000 kronor.

– Syftet med bidraget är att stärka organisationernas egna initiativ och verksamheter som rör kultur, språk, identitet och delaktighet i samhället och ges till organisationer som till övervägande del har medlemmar med utländsk bakgrund, säger Marie Pettersson Hallberg – chef för avdelningen för statsbidrag på MUCF, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer