Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Iva ökar med 18 nya platser i Region Örebro län Foto: SVT

Iva ökar med 18 nya platser i Region Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

18-20 platser på iva i Region Örebro län kan vara för lite. I dag är 15 av dem upptagna, och därför utökar man nu antalet platser. Anledningen: Fler människor befaras bli svårt sjuka i covid-19 framöver, och smittspridningen är alltjämt hög.

I vanliga fall finns 18-20 iva-platser i regionen. Men efter att vården märkt att fler människor blir svårt sjuka så utökar man nu till sammanlagt 36 platser.

– Trycket är så högt för patienter som behöver intensivvård för sin covid och det är ett direkt resultat av den smittspridning som är nu och därför utökas platserna, säger Kristina Gerdevåg tf verksamhetschef länskliniken Aniva.

Smittläget är så allvarligt i länet att detta är en åtgärd som är nödvändigt för att kunna hjälpa så många människor som möjligt. De flesta som vårdas på iva ligger just nu i respirator, och verksamhetschefen Kristina Gerdevåg befarar att det kan bli ännu fler.

– Tyvärr har vi nog inte nått den riktiga toppen ännu, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet