I klippet berättar Felicia Forss hur hon tänker inför första jobbet som sjuksköterska. Foto: Sophie Olsson Rahlén /SVT

Felicia: ”Jag kommer känna mig säkrare när jag börjar jobba”

Uppdaterad
Publicerad

Felicia Forss är snart färdig sjuksköterska och har sökt jobb på en av de tre avdelningar på USÖ som erbjuder extra stöd till nyutexaminerade som ska sommarjobba.

– Att jobba rak vecka på sommaren känns väldigt bra då man har möjlighet att få stöd av erfaren personal på plats, säger Felicia Forss.

Hör mer om hur hon resonerar kring första jobbet i klippet ovan.

Men så kom coronaviruset och allting förändrades. SVT har träffat den nyutexaminerade sjuksköterska Felicia Forss igen som fick slängas in i pandemin och jobba med covid-patienter.

Ett ovanligt år

Det har varit ett minst sagt annorlunda år. Coronapandemin har påverkat allt och alla på olika sätt, och har dominerat vår nyhetsbevakning det gångna året. Under vinjetten Ett ovanligt år har SVT Nyheter Örebro återvänt till några av de personer vi träffat för att be dem summera den turbulenta tid som gått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet