• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: TT

Jardeberg ansöker om tidsbestämt straff– igen

Uppdaterad
Publicerad

För 17 år sedan fick han livstids fängelse efter att kallblodigt ha skjutit ihjäl en man i Filipstad och sedan dumpat kroppen i Silvergruvan i Hällefors. Nu har Tobias Jardeberg ansökt om att få sitt straff tidsbestämt ytterligare en gång.

Det var år 2000 som den idag 41-årige Tobias Jardeberg dömdes för att kallblodigt ha skjutit ihjäl en man och sedan dumpat kroppen i silvergruvan i Hällefors. Fyra år senare rymde han under spektakulära former från Mariefredsfängelset med en kriminalvårdare som gisslan.

Vill ha tidsbestämt

I fjol ansökte han om att få tidsbestämt straff, vilket även beviljades av tingsrätten till 28 år. Ett beslut som hovrätten sedan valde att riva upp med motiveringen att risken för återfall i brottslighet var för stor. Nu har Tobias Jardeberg återigen ansökt om att få sitt straff tidsbestämt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tobias Jardeberg

Mer i ämnet