Just nu är det skördetid. Första frosten har hunnit ta sin del och även vildsvin har ansett sig ha tillträde.
– I våras bökade de upp alla kålplantor. Det var lite synd men det var första gången de vågade sig in här, säger Selim.
Fick en bok av sin farmor
Smällar man får ta. Odling är ingen dans på rosor, det vet de flesta som provat på. Men Johanna och Selim, som båda är uppvuxna i varsin stad är beredda på uppoffringar för att få mat på bordet och leva det liv de vill.
– Vi odlar mycket av vår egen mat och jag har alltid varit intresserad och hållit på med det, berättar Johanna Halén.
– Jag fick en bok om självhushållning av min farmor när jag var fjorton. Den lusläste jag och blev väldigt inspirerad, berättar Selim.
Paus under vintern
Snart väntar några månader då paret med gröna fingrar kan fokusera helt på barn, det konserverade och sina arbeten. Johanna är bildlärare på deltid. Selim svetsare och deltidsbrandman. Odlingssäsongen brukar sedan inledas, i alla fall mentalt, redan i januari när frökatalogen dimper ner.
– I november kopplar vi ner, säger Johanna.
Följ med till grönsakslandet i videoklippet.