John Johansson föreslås som Kenneth Handbergs efterträdare. Foto: Nick Strömgren/SVT

John Johansson (S) nomineras till kommunstyrelsens ordförande av sitt parti

Uppdaterad
Publicerad

John Johansson nomineras enhälligt till ny ordförande för kommunstyrelsen i Örebro. Det beslutet togs på Socialdemokraternas medlemsmöte på måndagskvällen.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat om att valberedningen föreslagit att John Johansson ska efterträda Kenneth Handberg som kommunstyrelsens ordförande i Örebro.

Nu nomineras Johansson också av partiets medlemmar.

”Jag är glad och stolt över att partiets medlemmar enhälligt har nominerat mig till uppdraget som ny ordförande för kommunstyrelsen. Även om jag inte tillträder förrän 1 oktober och kommer att fortsätta fokusera på min nuvarande roll så kommer jag kunna lägga allt mer fokus på kommande uppdrag”, säger John Johansson i ett pressmeddelande.

Den 22 september fattar kommunfullmäktige det formella beslutet om ny kommunstyrelseordförande.

I dag är John Johansson kommunalråd och ordförande för programnämnd social välfärd. Vilket kommunalråd som tar över det uppdraget är inte klart ännu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.