Magnus Janeborn var tävlingsledare vid helgens tävling. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Kappsegling av radiostyrda båtar i Kumla Sjöpark

Publicerad

I helgen har kappsegling av radiostyrda segelbåtar ägt rum i Kumla. Ett 30-tal tävlande var på plats i den strålande solen, och lagom med vind.

Tävlingen var en så kallad riksrankingtävling, något som anordnas en gång i månaden året runt, bortsett från januari och juli. Det finns två olika storlekar på båtarna, under lördagen tävlade man med 95 centimeter långa båtar och under söndagen var det dags för de något mindre, 65 centimeter långa.

– Det här är en väldigt speciell arena att segla på, det finns ingenting liknande för modellsegling. När jag började med det här, och seglade på riktigt kan man säga för tre år sedan ungefär, så kände jag att Kumla Sjöpark det vore ju fantastiskt roligt att få prova att ha en sådan här riksrankingsegling här, säger tävlingsledare Magnus Janeborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.