Foto: Julia Olsson /SVT

Karttjänst för cykelsugna lanseras – vill vara bäst i landet

Uppdaterad
Publicerad

Inför andra sommaren med pandemin och allt fler som söker sig ut i skog och mark lanserar Bergslagen Cycling en ny digital karta.

– Vår ambition är att vara bäst i landet och att fler ska upptäcka vårt fina län på cykel, säger Simon Tullstedt, projektledare i ett pressmeddelande.

Kartan, med 4 300 kilometer cykelleder i Örebro län med omnejd, innehåller olika turförslag för mountainbike, landsvägscyklar och vanliga cyklar.

– Vi har haft hundratals cyklister som hjälpt oss att testa den nya webbkartan för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt, säger Simon Tullstedt, projektledare vid Bergslagen Cycling som drivs av Region Örebro län i samarbete med kommuner och föreningar.

Coronaviruset i Örebro län

Användare kan uppdatera

Kartan har en sökfunktion och kommer kunna uppdateras med hjälp av användarna. De kan även rapportera fel längs lederna och bidra med pengar till föreningarna.

Kartan kan man hitta på Bergslags cyclings egna hemsida, bergslagencycling.se.

I klipper berättar Simon Tullstedt, projektledare vid Bergslagens cycling om hur man kan använda webbtjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet