Foto: SVT

Klart: Nu väcks åtal om uppmärksammade kvinnomordet på väster i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon fredag den 14 februari ska åtal väckas angående misstanke om mord på en kvinna i de västra delarna av Örebro som inträffade i mitten av maj 2018.

Det var på morgonen tisdagen den 15 maj 2018 som en 45-årig kvinna anmäldes försvunnen i Örebro. Händelsen rubricerades initialt som människorov, men ändrades till misstänkt mord efter att kvinnan påträffats död senare samma vecka.

Efter en utredning som pågått under närmare två års tid kommer nu åtal väckas på fredagen mot en 45-årig man som suttit häktad sedan slutet av augusti 2018. Det meddelar Örebro tingsrätt, som gått ut med information till allmänhet och media mot bakgrund av den stora uppmärksamheten kring fallet.

Huvudförhandlingen i målet beräknas inledas den 26 februari klockan 9.00 och förundersökningsmaterialet uppges vara ”mycket omfattande”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet