Såhär ser det ut på presskonferensen i Lindesberg, där det nya styret presenteras. Foto: Anders Nord

Klart: S och C styr Lindesberg – med hjälp av V

Uppdaterad
Publicerad

Under en presskonferens som startade klockan 14.00 meddelade Socialdemokraterna och Centerpartiet att de kommer att styra Lindesbergs kommun tillsammans. Men för att det ska gå tar de hjälp av Vänsterpartiet i ett valtekniskt samarbete.

Presskonferensen pågår fortfarande vid 14.30, men SVT Nyheter Örebro kan ändå berätta om det nya styret i Lindesbergs kommun.

Det blir ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet, som kommer att styra tillsammans. Men för att det ska fungera har Socialdemokraterna gått in i ett valtekniskt samarbete med Vänsterpartiet i vissa frågor.

Val 2018 Örebro

Vill stärka ekomin

Tillsammans vill de båda styrande partierna bland annat arbeta för att stärka kommunens ekonomi genom att förbättra möjligheterna för lokala företag.

Man vill också arbeta för att få nyetableringar till kommunen och starta ett näringslivsråd.

Daglig verksamhet gemensam fråga för S och V

De gemensamma frågorna för S och V handlar främst om boendestöd och daglig verksamhet. Partierna vill bland annat säkerställa så att resorna till och från daglig verksamhet tillgodoses på bästa sätt.

Man vill också fortsätta arbetet med att utveckla och kvalitetssäkra boendestödet för dem som är i behov av det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet