Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar klubbchefen om sin besvikelse efter kommunens besked. Foto: SVT

Klubbchefen efter chockbeskedet: ”Vi känner oss svikna”

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om att Degerfors kommun vill sälja Stora Valla slog ner som en bomb bland medlemmarna i Degerfors IF. Klubbchefen riktar nu skarp kritik mot kommunens hantering.

– Vi känner oss helt tagna på sängen. Det här var ingenting vi fått information om, säger Lars Weman.

Med mindre än två veckor kvar till allsvensk premiär gick Degerfors kommun under onsdagen ut med att man vill sälja Stora Valla.

– Vi är besvikna, oroliga och undrar vad som händer. Man behandlar oss som hyresgäst utan att ens ha en dialog, säger Lars Weman.

Stor oro inför framtiden

Om klubben nu ska ta över Stora Valla eller någon investerare återstår att se.

– Vi är förstås öppna för allt. Samtidigt har vi gjort den här resan tillsammans och trott att det varit viktigt för både bygden och Degerfors kommun. Då blir vi besvikna att man inte ens fört en dialog med oss. Sedan om någon sponsor eller investerare vill gå in och köpa arenan, så är väl det förstås positivt, säger Weman.

Beskedet: Läktarbygget genomförs

Kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly (V) tycker inte det finns anledning att känna oro. Hon understryker också att man kommer att färdigställa det läktarbygge som behöver genomföras för att klubben ska få spela allsvensk fotboll nästa säsong.

– Vi gör det vi är ålagda att göra som ägare av Stora Valla. Men sedan kommer det nya saker som kostar pengar för 2024 och vi har en väldigt ansträngd ekonomi. Det är ohållbart att fortsätta lägga ner så stora pengar framåt, säger hon angående planerna på att sälja arenan.

Hör Lars Weman om chockbeskedet i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.