Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anneli Mylly (V) hänvisar frågor om läktarbygget till serviceförvaltningen. Foto: SVT

Kommunen vill sälja Degerfors IF:s hemmaarena Stora Valla

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet och Moderaterna som styr i Degerfors föreslår nu att kommunen ska sälja Degerfors IF:s hemmaarena Stora Valla. Orsaken är bland annat ökade byggkostnader för den pågående ombyggnaden av arenan, samtidigt som kommunens ekonomi är ansträngd. 

De styrande politikerna har påbörjat arbetet med en värdering av arenan inför att ett beslut kan fattas i fullmäktige. Det kan handla både om att sälja hela Stora Valla med bollhall, konstgräsplan och tillhörande byggnader eller bara A-planen, konstgräsplanen och tillhörande byggnader. 

Kommunen hänvisar till att ökade byggkostnader – delvis till följd av krav på läktarbygget och den omkringliggande närmiljön – inte gör det försvarbart att fortsätta låta kommunens pengar bekosta projektet.

”Vi tror och hoppas att det finns köpare som tillsammans med Degerfors IF kan hjälpa klubben att utveckla varumärkena Degerfors IF och Stora Valla”, skriver politikerna i ett pressmeddelande.

Hör Degerfors kommunstyrelses ordförande Anneli Mylly (V) och kommunstyrelsen vice ordförande Anna Nordqvist (M) berätta om beslutet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.