Tågen till och från Hallsbergs station stoppades i samband med polisskjutningen under sena juldagskvällen. Foto: Christian Vargahed

Man sköts av polis på tågstation – åtalas för hot mot tjänsteman

Uppdaterad
Publicerad

Den knivbeväpnade man som sköts av polis i benet på stationen i Hallsberg åtalas nu misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

Det var på juldagen förra året som polisen sköt varningsskott mot mannen på stationen i Hallsberg.

Nu åtalas mannen misstänkt för grovt hot mot tjänsteman eftersom han enligt åtalet ska ha gått mot poliserna beväpnad med kniv. Detta trots att poliserna skjutit två varningsskott och verksanseld, som inte träffat mannen.

Träffad i benet

Mannen blev sedan träffad av ett skott i benet.

– Det här avslossas i samband med att han går mot polisen med kniv i handen, de beordrar honom att stanna, det gör han inte, säger åklagaren Anders Persson. 

Mannen i 30-årsåldern ska innan poliserna kom till platsen ha uppgett i ett telefonsamtal med SOS Alarm att han hade för avsikt att hugga ihjäl människor som befann sig på centralstationen.

– Jag kan bara säga vad jag tror och det är att han sa så för att få dit polisen. Han hade ingen sådan avsikt, det är min uppfattning, säger Anders Persson.

Mannen misstänks för att samma dag alternativt någon dag tidigare ha brukat cannabis, och åtalas också för ringa narkotikabrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivman skjuten i Hallsberg

Mer i ämnet