Arkivbild. Foto: Fanny Hult/SVT

Hyresgästföreningen om Öbos bud: ”Är otroligt högt”

Uppdaterad
Publicerad

Öbo lade på torsdagen fram sitt bud på hyreshöjning för 2023. Förslaget om en höjning på 7,4 procent, menar Hyresgästföreningen är för högt.

– Vi hade väntat oss en högre nivå än till exempel förra året, men sådan här nivå hade jag inte förväntat mig, säger Lars Bjurström, ordförande i Hyresgästföreningen Örebro.

Hyresgästföreningen fick på torsdagen Öbos bud, något Nerikes Allehanda rapporterade om först.

– Jag anser att det är otroligt högt. I det här läget borde Öbo visa större återhållsamhet med sina hyreskrav, säger Lars Bjurström, till SVT Nyheter Örebro.

Hade räknat med höjning

Med tanke på kostnadsökningarna hade de räknat med en högre hyreshöjning, men inte motsvarande Öbos förslag på 7,4 procent. Bjurström säger att många av deras medlemmar, hyresgästerna, har mycket små marginaler med tanke på det ekonomiska läget.

– Som stor aktör i samhället borde fastighetsbolaget också försöka göra sitt för att bryta inflationsgraden, då ska man inte lägga sig högt.

Något motförslag har inte lagts från Hyresgästföreningen. Det kommer föreningen förmedla till den 16 november vid nästa möte med Öbo.

Här kan du läsa vad Öbo säger om förslaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prischocken i Örebro län

Mer i ämnet