Buss 308 återuppstår – redan under onsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Buss 308 mellan Kopparberg och Lindesberg börjar rulla igen redan under onsdagen, och kommer finnas kvar till årsskiftet 22/23, det meddelar kommunerna tillsammans med regionen idag.

Linjen är en av de som togs bort i samband med den nya tidtabellen som trädde i kraft i söndags. Kritik har riktats mot förändringarna, och för Ljusnarsbergs och Lindesbergs kommuner var förändringen så stor att man tog saken i egna händer.

Från och med onsdagen den 15 december och fram till årsskiftet 22/23 kommer linje 308 gå mellan huvudorterna, med åtta avgångar från respektive ort varje vardag.

– Detta är efterlängtat och ett steg framåt. Det betyder mycket för arbets- och skolpendlingen i vår kommun. Vi skriver också nu en avsiktsförklaring om samarbete ihop med Regiontrafiken för långsiktiga lösningar från 2023. Arbetet fortsätter under 2022, säger Bengt Storbacka (S), kommunalråd i Lindesberg, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Länstrafiken i Örebro län

Mer i ämnet