Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar konsulenten om jakten på ungdomar till jobben inom välfärden. Foto: SVT och Christine Olsson / TT

Kumla siktar på hundratals sommarjobbare – vill få in fler i välfärden

Uppdaterad
Publicerad

Kumla kommer i sommar att erbjuda hundratals feriepraktikplatser för unga. Kommunen satsar hårt för att få fler unga intresserade av kommunens arbetsplatser och välfärdens bristyrken.

Unga personer kommer i sommar att kunna jobba inom bland annat lokalvård, äldreomsorg, trädgårdsarbete och skola. Det är ett sätt att ge möjligheter och erfarenheter till unga, men också en investering för framtiden.

–  Vi ska redan nu påbörja arbetet med att ungdomar får upp ögonen för arbetsplatser inom kommunen och välfärden, säger Rebecka Rosén arbetsmarknadskonsulent, på Kumla kommun.

Hundratals platser

I kommunen finns det 554 ungdomar som uppfyller kraven för att kunna söka en plats. Ungefär hälften av alla tillgängliga ungdomar söker varje år feriepraktik enligt Rebecka Rosén. I år har Kumla omkring 250 platser.

– Jag tycker att alla ska söka, att alla ska vilja arbeta, säger Rebecka Rosén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.