Arkivbild. Misstankarna mot flickan gäller bland annat djurplågeri. Foto: Magnus Hjalmarsin Neideman / TT

Tonåring anhållen misstänkt för att ha tänt eld på häst

Uppdaterad
Publicerad

En tonårig tjej har gripits av polis, misstänkt för att ha tänt eld på ett täcke som bars av en häst som befann sig i ett stall på Kvinnerstagymnasiet. Kvinnan var anhållen i sin frånvaro av åklagare.

Händelsen inträffade någon gång den 18 februari. Den 17-åriga tjejen misstänks ha tagit sig in i ett stall på Kvinnerstagymnasiet, norr om Örebro och tänt eld på ett täcke som bars av en häst.

Fick brännskador

Elden slocknade av sig själv, men hästen fick brännskador och fick dagen efter händelsen veterinärvård för sina skador.

Polisen inledde en förundersökning och utredningen ledde till att en 17-årig flicka misstänktes för brottet. Hon anhölls i sin frånvaro av åklagare klockan 06.35 på måndagsmorgonen och greps av polis vid 08.50.

– Det är framförallt förhör som har lett fram till att misstankarna riktats mot en kvinna så pass mycket att åklagaren beslutat anhålla henne i sin frånvaro. Hon grips tidigt under måndagsmorgonen i sin bostad i Örebro, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Åklagaren: ”Det förelåg spridningsrisk”

Kvinnan är misstänkt för försök till mordbrand, djurplågeri samt skadegörelse.

– Jag kan inte berätta så mycket mer än det som framkommit i media. Vad gäller misstanken om försök till mordbrand så har jag bedömt att risken för att branden kunnat sprida sig varit stor, säger Hanna Nilsson, åklagare.

Enligt åklagaren, som ännu inte vill uttala sig om bevisläget, återstår flera förhör med ytterligare personer i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.